Torkkelin kukat torilta ja puutarhalta

Torkkelin Puutarha

Lempääntie 553
Forssa
30100
+358400 877806
info@torkkelinpuutarha.net

Narsissit

09.03.2016 11:12

Kevätsäähän tetenarsisseja

Tetenarsissi kestää pakkasta paremmin kuin mikään muu varhaiskevään ruukkukukka. Hyvin kastellun ja muutamia päiviä viileään ulkoilmaan totutelleen tetenarsissiruukun voi aivan huoletta jättää ulos, kunhan pakkaslukema on alle -10 astetta.

Kunnon kastelu on tärkeää, sillä muuten pakkasenkesto heikkenee. Jos pakkasta on odotettavissa kymmentä astetta enemmän, narsissit kannattaa tuoda sisälle tai ne voi peittää sanomalehdillä tai pakkasharsolla. Lasitetun parvekkeen ulkopuolinen lämpötila saa olla reilusti toistakymmentä astetta pakkasen puolella ennen kuin tetenarsissia kannattaa mitenkään suojata.

Tetenarsissin voi joko laittaa ulos parvekelaatikkoon tai astiaan ruukkuineen, tai sen voi istuttaa multaan ilman viljelyruukkua. Tetenarsisseja ei tarvitse lannoittaa.

Viileässä säässä tetenarsissien kukkaloisto kehittyy hitaasti, mutta toisaalta täysi kukinta kestää useita viikkoja. Helposti käy niin, että narsissien kukinta alkaa hiipua vasta siinä vaiheessa, kun on aika tuoda viileää kestävät orvokit parvekkeelle.

Vertaile hintaa ja laatua

Valitessasi itsellesi sopivaa ruukkua ja vertaillessasi hintoja kiinnitä huomiota näihin:

  • Ruukussa olevien sipuleiden koko: suurista sipuleista tulee enemmän kukkavarsia ja siis myös kukkia. Suuret sipulit ovat vanhempia kuin pienet, joten ne ovat yleensä kalliimpia.
  • Ruukun koko: isoon ruukkuun mahtuu enemmän sipuleita
  • Ruukussa olevien sipuleiden määrä: mitä enemmän sipuleita, sitä komeampi kukinta
  • Kukkavarsien ja lehtien pituus: viileässä kasvaneet ovat tiiviskasvuisempia, ja ne kestävät tuulta paremmin.
  • Kukinnan vaihe: ulos kannattaa istuttaa teteruukkuja, joissa kukinta on jo selvästi käynnissä. Viileässä kukat avautuvat muutenkin hitaasti.

 

Lähde: Kauppapuutarhaliitto